Waar moet je rekening mee houden als je een motor wilt kopen?

Als je zojuist je motorverzekering hebt gehaald, dan wil je het liefst vandaag nog op je eigen motor kunnen rijden. Echter, om te voorkomen dat je een verkeerde beslissing maakt, is het belangrijk dat je van te voren goed uitzoekt wat er allemaal bij komt kijken. Vooral wanneer je ook een auto thuis hebt staan die maandelijks veel geld kost. In dit artikel bespreken we waar je rekening mee moet houden als je graag een motor aan wilt schaffen en daar dagelijks gebruik van wilt maken. 

 

Gooi de verzekering van je auto naar beneden

Mocht je van plan zijn om meer gebruik te gaan maken van je motor dan van je auto, dan kun je geld besparen door de autoverzekering te verlagen. Dit omdat je minder kilometers gaat rijden en de premie daar gedeeltelijk op gebaseerd is. Echter, als je nu al de laagste optie aan hebt staan bij je verzekering, dan spreekt het uiteraard voor zich dat er dan niks verandert aan het tarief.

 

Je moet goed verzekerd zijn en wegenbelasting betalen

Als je van plan bent om een motor aan te schaffen, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je maandelijks ook geld kwijt zult zijn aan de verzekering en de wegenbelasting. Een motor verzekeren is namelijk net als bij een auto verplicht. Wel kun je hier relatief eenvoudig geld op besparen. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Let er bij het kiezen van een motorverzekering wel op dat je kiest voor een pakket dat bij jou past. Als je bijvoorbeeld erg onhandig bent en wel een ongeluk verwacht in de toekomst, dan is je motor all risk verzekeren helemaal geen slecht idee. Bij een all risk verzekering ben je namelijk verzekerd voor de schade die je veroorzaakt bij anderen, maar ook voor de schade aan je eigen motor. Daarnaast hoef jij je dan ook geen zorgen te maken over diefstal en vandalisme. 

 

Koop direct de juiste motorkleding

Wanneer je dagelijks gebruik wilt maken van je motor, dan is het belangrijk dat je zorgt voor betrouwbare motorverzekering. Je kunt hier beter wat te veel dan te weinig aan uitgeven. Qua motorkleding is het belangrijk dat je een betrouwbare motorjas en motorbroek hebt, maar daarnaast ook warme handschoenen en een stevige helm. Mochjt je dan een keer van de motor afvallen, dan loop je aanzienlijk minder kans op blijvend letsel. Daarnaast kan motorkleding van een hoge kwaliteit er ook erg mooi uitzien. 

Geef een reactie