12 tips om af te vallen

De eeuwige strijd tegen de kilo's. Door de hoeveelheid informatie over dieeten zie je soms door de bomen het bos niet meer. Wil je echt makkelijk afvallen? Houd dan deze regels aan.

1. Sla het ontbijt niet over

Het overslaan van het ontbijt zal u niet helpen gewicht te verliezen. Je kunt essentiële voedingsstoffen missen en je kunt de hele dag door meer snacken omdat je honger hebt.

2. Eet regelmatig maaltijden

Eten op regelmatige tijdstippen gedurende de dag helpt calorieën sneller te verbranden. Het vermindert ook de verleiding om te snacken op voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en suiker.

3. Eet veel fruit en groenten

Fruit en groenten zijn laag in calorieën en vet, en rijk aan vezels – 3 essentiële ingrediënten voor succesvol gewichtsverlies. Ze bevatten ook veel vitamines en mineralen. Door vlees en kaas te minderen kun je dus eenvoudig afvallen. En dat is ook nog eens goed voor het milieu!

4. Word actiever

Actief zijn is de sleutel tot afvallen en het uithouden ervan. Naast het verstrekken van veel gezondheidsvoordelen,kan lichaamsbeweging helpen bij het verbranden van de overtollige calorieën die u niet alleen via een dieet kunt verliezen.

5. Drink veel water

Mensen verwarren dorst soms met honger. Je kunt uiteindelijk extra calorieën consumeren als een glas water echt is wat je nodig hebt.

6. Eet vezelrijk voedsel

Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, kunnen je helpen je vol te voelen, wat perfect is om af te vallen. Vezels worden alleen aangetroffen in voedsel van planten, zoals fruit en groenten, haver, volkorenbrood, bruine rijst en pasta,en bonen, erwten en linzen.

7. Lees voedseletiketten

Als u weet hoe u voedseletiketten moet lezen, kunt u gezondere opties kiezen. Gebruik de calorie-informatie om uit te zoeken hoe een bepaald voedsel past in uw dagelijkse calorie-hoeveelheid op het gewichtsverliesplan.

8. Gebruik een kleiner bord

Het gebruik van kleinere borden kan u helpen kleinere porties te eten. Door kleinere borden en kommen te gebruiken, kunt u mogelijk geleidelijk wennen aan het eten van kleinere porties zonder honger te lijden. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de maag de hersenen vertelt dat het vol is, dus eet langzaam en stop met eten voordat je je vol voelt.

9. Verbied voedingsmiddelen niet

Verbied geen voedingsmiddelen uit uw afslankplan, vooral degenen die u leuk vindt. Het verbieden van voedsel zal je alleen maar meer hunkeren naar hen. Er is geen reden waarom u niet kunt genieten van af en toe een traktatie zolang u binnen uw dagelijkse calorielimietblijft.

10. Sla geen junkfood op

Om verleiding te voorkomen, moet je junkfood – zoals chocolade, koekjes, chips en zoete koolzuurhoudende dranken – niet thuis op voorraad hebben. Kies in plaats daarvan voor gezonde snacks, zoals fruit, ongezouten rijstwafels, haverkoeken, ongezouten of ongezoete popcorn en vruchtensap.

11. Minder alcohol

Een standaard glas wijn kan evenveel calorieën bevatten als een stuk chocolade. Na verloop van tijd kan te veel drinken gemakkelijk bijdragen aan gewichtstoename.

12. Plan je maaltijden

Probeer je ontbijt, lunch, diner en snacks voor de week te plannen en zorg ervoor dat je je aan je calorielimiet houdt. Misschien vindt u het handig om een wekelijkse boodschappenlijst te maken.

Geef een reactie