Hoe om te gaan met haaruitval

Er blijkt een bijzondere relatie te bestaan tussen de leeftijd van de man en de kans dat hij last heeft van haaruitval. Statistieken laten namelijk zien dat twintig procent van de twintigjarigen significant verlies van haar bij zichzelf constateert, tegenover dertig procent bij dertigjarigen, veertig procent bij veertigjarigen, enzovoort. Dit verband gaat helemaal door tot en met negentigjarigen. In negentig procent van de gevallen ervaren zij significant verlies van haar. Wie voor het eerst met haaruitval te maken krijgt, op welke leeftijd dit ook is, kan dit best vervelend vinden. In deze blog bespreek ik oorzaken en oplossingen.

Oorzaken van haaruitval

Veel mensen associeren een weelderige bos haar met jeugdigheid en vruchtbaarheid. Wie als twintigjarig broekie net komt kijken en klaar is om het leven aan te vliegen, maar plots merkt dat hij al kaal aan het worden is, kan dit rauw op zijn dak vallen. Hij lijkt alsof de aftakeling al is begonnen terwijl de piek nog niet eens bereikt is. De waarheid is echter dat haaruitval niets te maken heeft met aftakeling. Het heeft te maken met de gevoeligheid van de haarzakjes tegen een bepaald hormoon. Sommige theorieen stellen zelfs dat kale mannen een evolutionair voordeel hebben ten opzichte van behaarde mannen. Een kaal hoofd zou meer vitamine D op kunnen vangen, waardoor de kans op prostaatkanker wordt verkleind. Wie te maken heeft met haaruitval, kan dan ook gewoon zijn lot accepteren. Veel mensen willen dit echter niet. Ze hechten veel waarde aan hun haar en zien het niet zitten om een nieuwe look aan te nemen. Voor deze mensen is er gelukkig de oplossing van een Haartransplantatie.

Haartransplantatie Turkije

Er bestaan allerlei middeltjes tegen haaruitval, maar het effect hiervan is onduidelijk en de bijwerkingen zijn eveneens schimmig. Wat wel helpt tegen haaruitval, is een Haartransplantatie. Het nadeel hiervan is dan weer dat het erg duur is. In Nederland althans. Voor wie nadenkt over een Haartransplantatie, zou een Haartransplantatie Turkije uitkomst kunnen bieden. Er zijn geheel verzorgde reizen met hotel en vliegreis te koop voor enkele duizenden euro's, waarbij een professioneel team in Turkije de Haartransplantatie uitvoert. Met een Haartransplantatie Turkije bespaar je zo 50 tot 80 procent op de prijs in vergelijking met een haartransplantatie in Nederland. Zo heeft iedereen tegenwoordig de keuze om haaruitval te accepteren, of er iets aan te doen. Ik als schrijver van dit stuk merk op mijn 29ste ook de eerste tekenen van nakende kaalheid. Ik kijk nog even aan hoe snel het gaat, maar op den duur overweeg ook ik zeker een Haartransplantatie Turkije!

Geef een reactie