Heb jij je vaccinatie al?

Wie een gesprek aanknoopt over de vakantie, zal onvermijdelijk de volgende vraag uit de mond van zijn gesprekspartner horen (of zelf uitspreken) : 'heb jij je vaccinatie al?' Allemaal weten we dan meteen over welke vaccinatie we het hebben en waartegen deze ons zou moeten beschermen. Het gaat natuurlijk over het corona virus. Het vaccin is Moderna, Pfizer of Janssen. Voor corona had ik nog nooit van een van deze bedrijven gehoord, maar tegenwoordig ken ik al hun vaccins inclusief sterktes en zwaktes. Dit is geen verrassing, want het corona virus heeft onze levens het afgelopen jaar flink overhoop gehaald. In deze blog wil ik je echter waarschuwen om je niet blind te staren op het vaccin tegen corona, als je op vakantie gaat. Afhankelijk van waar je precies op vakantie gaat, zijn er namelijk andere ziektes die voor minstens zoveel ellende kunnen zorgen als corona. Hierbij pik ik één van deze ziektes ertussenuit, die bekend staat onder de verzamelnaam BMR. Het voordeel is dat je je er net als corona prima tegen kunt laten vaccineren met een bmr prik!

Wat is BMR?

BMR staat voor bof, mazelen en rode hond. Om je hiertegen te beschermen kun je een bmr prik halen. De hele wereld is in de ban van corona, maar ook aan bmr sterven jaarlijks honderdduizenden mensen (alleen niet in Nederland). Het gaat dan vooral om de mazelen. In India alleen al sterven meer dan honderdduizend kinderen per jaar aan de mazelen. Ook in nagenoeg ieder land in Afrika komen mazelen voor. Verder is het in China, Indonesie, Oekraine en het Midden-Oosten een groot probleem. Voor wie gaat reizen, vormen mazelen het grootste risico. Omdat we in Nederland geen vaccin hebben alleen tegen mazelen, maar uitsluitend tegen het hele pakket van bof, mazelen en rode hond, kun je het beste een bmr prik halen als je naar een van deze landen op vakantie gaat.

Waar kun je een bmr prik halen?

Een bmr prik kun je aanvragen via de website vaccinatieopreis.nl. Als je de volgende keer met iemand praat en de onderwerpen vakanties en vaccinaties komen aan bod, denk dan ook eens aan een ander vaccin dan die tegen het corona virus. Er zijn ook nog andere ziektes op de wereld, waarbij het net zo belangrijk is om je er tegen te vaccineren. De BMR ziektes zijn hier een voorbeeld van. Ga je op reis naar een gebied waar BMR nog steeds veel voorkomt? Haal dan een bmr prik bij vaccinatieopreis.nl

Geef een reactie