Geef je horecazaak een make-over met deze tips!

Heb je een eigen horecazaak en vind je dat deze toe is aan een make-over? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je! Het is belangrijk om goed na te denken over wat je wilt voordat je daadwerkelijk begint. Hiervoor is het slim om een plannetje op te stellen. Vervolgens wil je natuurlijk beginnen met een aantal dingen zoals het opruimen en leeghalen van je zaak. Zodra alles opgeruimd en schoongemaakt is kan je beginnen met het opnieuw opbouwen van je zaak. In dit artikel gaan we er stap voor stap doorheen.

Begin met het opstellen van een plan

Het opstellen van een plan is belangrijk omdat je dan inzicht krijgt in alles wat er moet gebeuren. In het plan is het slim om op te schrijven wat je allemaal hebt, wat je kan behouden en wat er vervangen moet worden. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe vrieskast nodig? Zet deze dan op het lijstje van spullen die je moet gaan bestellen. Vervolgens zal er uit dit lijstje ook een budget uitkomen. Het is belangrijk dat je dit lijstje gaat prioriteren zodat je uiteindelijk zicht hebt in de kosten.

Vervolgens is het belangrijk om een tijdsplanning te maken. Hierin schets je hoe lang het gaat duren, wie je nodig hebt en welke dingen je vooraf moet regel om alles soepel te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf die je oude meubilair komt ophalen of een bedrijf dat al je afval komt ophalen. Dit soort dingen kan je beter van te voren regelen.

Opruimen, leeghalen en schoonmaken

Voor een volledige make-over is het belangrijk dat je begint met opruimen. Welke spullen heb je nog nodig en welke spullen kunnen weg? Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Soms kunnen bepaalde spullen ook nog geld opleveren, wat ervoor zorgt dat je wat meer speling krijgt. Zodra je alles hebt opgeruimd kan je beginnen met het leeghalen van je zaak. Daarna kan je gemakkelijk alles goed schoonmaken. Het is belangrijk dat je dit grondig doet. Het is slim om ook vervolgens een inspectie uit te laten voeren op bijvoorbeeld vocht/lekkages. Door dit te doen weet je zeker dat je niet na een aantal maanden opnieuw alles moet leeghalen. Beter voorkomen dan overkomen.

Opnieuw opbouwen

Zodra je alles hebt leeggehaald is het tijd om je zaak opnieuw in te richten. Zorg ervoor dat je dit volgens het plan doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Geef een reactie