Een lekker droog en plat dak

Heb je in je huis een plat dak? En wil je graag dat deze je plafond aan de binnenkant goed beschermt? Dat is heel erg begrijpelijk. De meeste mensen zitten namelijk niet echt op een lekkage te wachten. Een goed materiaal dat vaak wordt gebruik voor een plat dak is EPDM. EPDM is een goed stevig materiaal dat ervoor zorgt dat je dak heel erg stevig is, maar ook vanuit buiten naar binnen goed wordt beschermd. Wil je ook graag een EPDM dak? Lees dan verder.

Zelf netjes neerleggen

Wanneer je een EPDM dak wilt, kun je dit door iemand laten doen. Echter is het niet zo’n ingewikkeld klusje dat je het zelf niet kan. Een EPDM dak kun je dus gemakkelijk zelf op het plaatsen. Een EPDM dak kun je ook nog eens eenvoudig online bestellen. Hier vind je verschillende pakketten om een EPDM dak te kunnen laten leggen. Het EPDM dak wordt daar op maat van jouw dak besteld. Bij het pakket van een EPDM dak zit EPDM op maat van jouw eigen dak, voldoende lijm, kit en een hemelwaterafvoer naar keus. Dit zorgt ervoor dat alles voor jou wordt klaar gemaakt om zelf een EPDM dak te kunnen leggen. Hierdoor hoef je om een EPDM dak te leggen geen handige Harry te zijn, maar kan zelf een kind de was doen. Zo kun je door het EPDM dak zelf te leggen ook geld besparen.

En het regent…. Pijpenstelen…

Wanneer je een EPDM dak hebt gelegd, kun je heerlijk genieten van al het water dat je tegen het huis hoort gaan. Echter is het zo dat bij een plat dak het water blijft liggen zonder afvoer. Het is dus wel belangrijk dat je bij het plaatsen van een EPDM dak je ook een EPDM afvoer plaatst. Een EPDM afvoer kun je eenvoudig vinden op het internet. De EPDM afvoer zorgt ervoor dat het water van het dak gemakkelijk af kan glijden. Met een EPDM afvoer kun je dus geen privé zwembad hebben op het dak van je huis. Dat is wellicht ook maar beter ook. De EPDM afvoer zorgt er juist voor dat er niet zomaar lekkages kunnen ontstaan. Dit komt doordat het water dat op het dak valt direct via de EPDM afvoer naar beneden gaat. Het water kan zich door de EPDM afvoer niet ophopen. Zonder ophoping kan er ook geen lekkage ontstaan.

Geef een reactie