Deze 3 schoenen merken zijn van Nederlandse bodem

Veel mensen denken ten onrechte dat dat Nederland geen echte mode industrie kent. Het klopt dat Nederlandse steden niet in de topsteden van de modewereld staan, zoals Milaan, Londen en New York. Maar dat betekent niet dat Nederland geen grote namen in de mode wereld heeft opgeleverd.
Neem de sneaker industrie. Al jarenlang blijft deze schoen favoriet. Niet alleen jongeren, maar steeds meer doelgroepen halen deze hippe en comfortabele schoen in huis. In deze blog vindt je een aantal hippe sneaker producenten van Nederlandse bodem!

Nubikk

Nubikk is een jong en hip Nederlands merk dat modieuze sneakers produceert. De ontwerpers van Nubikk zagen in dat we in onze schoenen dezelfde comfort verlangen als in de sportkleding die we dragen. Dat resulteerde in een focus op zolen met een extreem licht gewicht, die in Portugal worden geproduceerd. Nubikk schoenen worden vervaardigd uit hoogwaardig Italiaans leder, waardoor deze een hoge kwaliteit hebben. Nubikk schoenen startte met Nubikk dames en heren schoenen, maar produceert tegenwoordig ook handtassen, accessoires en kleding. Eind 2019 lanceerde Nubikk zelfs een lijn t-shirts en sweaters, vervaardigd uit zwaar organisch katoen. In al deze producten staat 'a great fit' centraal.

Floris van Bommel

Wie kent het niet: een oer-Hollands merk is Floris van Bommel. Deze modieuze schoenen staan vooral bekend om de nette herenschoenen, die al sinds 1734 worden geproduceerd. Maar Floris van Bommel gaat met zijn tijd mee en produceert vandaag de dag ook trendy sneakers. Het merk proclameert dan ook dat de schoenen niet gebonden zijn aan leeftijd maar aan stijl en focust zich op 'echte klassiekers'. Ieder jaar opnieuw lanceert het merk hippe limited editions, interessante objecten voor verzamelaars. Daarvor gaat Floris van Bommel allerlei samenwerkingen aan, zols in 2021 met Big Green Egg, Ollie B. Bommel en Space Invaders.

Rehab Footwear

Rehab Footwear produceert schoenen voor dames en heren. Ook doet Rehab aan interessante samenwerkingen, zoals met The Jane uit Antwerpen. Daarmee samen lanceerde ze een drietal hippe occasion sneakers. De boodschap van Rehab is duidelijk: de schoenen gaan gepaard met niet al te veel poespas. Van belang is dat er voor iedere gelegenheid een mooie, passende schoen wordt aangeboden. Zo biedt Rehab niet alleen casual sneakers, maar ook business models en sandalen. Het succesvolle merk heeft zijn collectie de laatste jaren uitgebreid met accessoires zoals riemen, sokken en portemonnees. En ook Rehab is 100% van Nederlandse bodem!

De mode industrie in Nederland is dus alles behalve saai! Nederland kent tal van hippe kledingmerken waar we trots op mogen zijn.

Geef een reactie