Hoe je de natuur dichterbij brengt

Dichter bij de natuur zijn, een droom van velen. Daarom beginnen we bij onze appartementen en huizen, en fleuren ze op met bloemen en planten. Je kunt een paar potten op de vensterbank houden, de hele kamer uitrusten of gaan voor een echte wintertuin. In dit artikel geef ik je alle tips om een perfecte wintertuin in te richten.

Zonering

De handigste manier voor groen in huis is om een aparte kamer toe te wijzen voor de wintertuin. Het is belangrijk dat er op elk moment van het jaar voldoende licht in komt. De wintertuin is verdeeld in twee functionele ruimtes: decoratieve en ontspanningsruimte. Decoratief is ontworpen voor het kweken en onderhoud van planten, dus in dit gebied kun je niet zonder een aanrecht of bureaublad met de nodige gereedschappen. Je krijgt te maken met het verplanten, snoeien en bemesten van planten.
Om het hele huis schoner te maken is het beter om deze dingen op één comfortabele plek te doen, waar alles bij de hand is. Idealiter heb je een gootsteen in de tuinkamer, welke ook nuttig is bij het verzorgen van planten.

Tuin impressie

In een wintertuin kun je geen gewone meubels gebruiken. Kijk naar niet-traditionele opties, zoals unieke houten tuinmeubelen. Het is belangrijk om te onthouden dat dergelijke meubels de sfeer en sfeer van de kamer moeten benadrukken. Je creëert immers de illusie van een tuin. Om het tuin gevoel echt af te maken, kun je zelfs een parasol kopen en als zweefparasol plaatsen. Wanneer je je kamer in directe verbinding met buiten plaatst (grenzend aan de tuin of aan het balkon), kan deze zelfs goed van pas komen.
De tuinmeubels worden meestal gemaakt van materialen zoals riet, rotan, metaal of teak. De materiaalkeuze voor de meubels voor de wintertuin hangt af van vele factoren, zoals het budget van de klant en de sfeer van het huis. Het gebruikte materiaal helpt echt bij het creëren van een bijzondere sfeer. 

Meubels

Er zijn veel soorten meubels die met deze materialen kunnen worden gemaakt, zoals tafels, stoelen, tuinmeubelsets, centrale tafels en barsets. Het vinden van het juiste en geschikte type meubilair is niet zo moeilijk. Ook zijn veel verkopers van meubels bereid om aangepaste ontwerpen te maken op basis van uw speciale vereisten. Hoewel het misschien iets meer kost, zijn veel mensen bereid om meer te betalen, om echt meubels van hoge kwaliteit te krijgen die passen in de stijl van het huis.
Een belangrijk meubelstuk in een moderne tuinkamer is het rek of een kast. Deze gebruik je voor werkgereedschappen en accessoires die nodig zijn voor de zorg voor planten. Ook kun je er een verscheidenheid aan accessoires op kwijt die een gezellige sfeer in de kas creëren. Maak het interieur compleet met een prachtige inrichting van dit kastje, bijvoorbeeld met fotolijsten, beeldjes, lampjes: de kamer zal huiselijker en bewoonder lijken. 

Geef een reactie