De deze Toscaanse bloem is betoverend

Tijdens mijn trip door Italië, kwam ik een bloem tegen, genaamd de Toscaanse Jasmijn. Deze prachtige bloem heeft een heerlijke vanille geur en is ook echt een droomplant voor ieder in zijn tuin! De bloem groeit ontzettend snel en heeft ook een zonnige locatie nodig voor een ideale groei. De sterjasmijn is een echt sieraad in je tuin met zijn donkergroene en sterke bladeren.

Gemakkelijk te verzorgen

Deze winterharde plant is zeer gemakkelijk te verzorgen. Dit maakt de plant ideaal voor in je tuin. Zoals ik eerder aangaf, groeit de plant het liefst in de volle zon. De plant is de ideale manier om je saaie schuur, wand of schutting een fleurige uitstraling te geven. De bloeitijd van deze plant is meestal van begin mei tot en met september. Voor degene die liever een kleurrijke bloem willen, die is er ook! De Toscaanse jasmijn is er in verschillende kleuren.

De Sterjasmijn is ook prima geschikt om als bodembedekker of in een bloempot buiten te zetten. Met een bodembedekker kan je deze gewoon in de grond planten en zijn gang laten gaan. De Toscaanse Jasmijn kent drie verschillende soorten bloem, de Star/Sicily of Pink Air of Star of Toscane. De Star of Toscane (met de gele bloem) en de Star of Sicily (met de roze bloem). De drie bloemen hebben allemaal dezelfde uitstraling: ze groeien snel, houden van de zon en ruiken erg lekker.

In de winter

In de winter is het ook mogelijk om deze prachtige planten te laten staan. De Sterjasmijn behoort tot de groenblijvende klimplanten: het behoudt zijn sterke, groene bladeren het hele jaar door zodat de tuin er het hele jaar door ook goed uit blijft zien. Ideaal voor een zwoele winterse avond waarbij je buiten op de veranda kan zitten bij de openhaard en je tegen de Toscaanse Jasmijn aankijkt. Ook in het winterseizoen zijn deze planten niet veeleisend. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, zelfs in de winter. Wanneer er een week geen zon heeft geschenen is dit ook niet erg. In een koele omgeving volstaat het eenmaal in de winter water te geven. Droge fasen in de winter stimuleren vaak de bloei van de planten in de zomer. Houd hier dus rekening mee.

De Toscaanse Jasmijn groeit tot wel 400 cm, heeft drie prachtige kleuren en brengt een heerlijke geur met zich mee. De bloeitijd is van mei tot en met september en is ook zeer geschikt voor in de potten.

Geef een reactie