Wil jij een mooi dak? Kies dan voor de juiste EPDM!

Ben jij op zoek naar het juiste materiaal voor je eigen dak? Maar weet je niet goed wat je precies moet kiezen? EPDM folie is een populair product voor het dak. Het is belangrijk om de juiste epdm kopen, omdat je anders problemen kunt krijgen met lekkages of andere schade. In dit artikel vertellen we je alles over EPDM folie: wat het is, waarom je het moet gebruiken en waar je het kunt kopen.

Wat is EPDM folie?

epdm folie is een kunststoffolie die wordt gemaakt van ethyleen-propyleen-diënenrubber. Deze folie is zeer duurzaam en kan tegen extreme temperaturen, UV-straling en weersomstandigheden. EPDM folie is ook bestand tegen chemicaliën en beschadigingen. Het materiaal is elastisch, waardoor het zich aanpast aan de vorm van het dak.

Waarvoor wordt het meestal gebruikt?

EPDM folie wordt veel gebruikt op platte daken, omdat het een waterdicht materiaal is. Het is ook makkelijk te installeren, waardoor het een populair product is onder doe-het-zelvers.

Er zijn twee soorten

Er zijn twee soorten EPDM folie: luchtdicht en ventilerend. Luchtdichte EPDM wordt gebruikt om lekkages te voorkomen en is daarom de beste keuze voor daken met veel regen of sneeuw. Ventilerende EPDM folie laat lucht door, waardoor condensatie minder snel optreedt. Dit is de beste keuze voor daken in drogere klimaten.

Je kunt het op verschillende plekken kopen

Waar je EPDM folie koopt, hangt af van het soort project dat je gaat doen. Als je een groot project hebt, zoals een nieuw dak of een verbouwing, dan is het aan te raden om naar een gespecialiseerde leverancier te gaan. Als je alleen wat reparaties moet doen of kleine aanpassingen wilt maken, dan kun je terecht bij een bouwmarkt of tuincentrum. Ook kun je even online googlen. Vaak vind je dan wel een betrouwbare aanbieder.

Andere soorten EPDM

Er zijn ook andere soorten EPDM, zoals ethyleen-vinyl-acetate (EVA) en polycarbonaat. EVA is een lichtgewicht materiaal dat gemakkelijk te verwerken is. Het is echter niet zo duurzaam als EPDM folie. Polycarbonaat is een sterk en duurzaam materiaal, maar het is moeilijk te verwerken. Daarom kiezen toch de meeste mensen vaak voor EPDM folie.

Kortom: als je op zoek bent naar een goed product voor het dak, kies dan EPDM folie! Het is waterdicht, makkelijk te installeren en duurzaam. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende soorten, afhankelijk van je wensen en budget.

Geef een reactie